• poes1

  • konijnen

  • honden

  • konijn-cavia

  • vogels

  • kat-hond

  • cavias

Regels en beleid

Algemeen beleid en regelgeving 

Dierenartsenpraktijk Beijum is een kleine dierenpraktijk, waar persoonlijke aandacht voor het dier voorop staat.  We behandelen vooral de meest voorkomende gezelschapsdieren, zoals honden, katten, konijnen en overige knaagdieren. U kunt altijd informeren of we iets voor u kunnen betekenen, mocht u andere typen huisdieren hebben.

Onze dierenartsen en paraveterinairs beschikken allen over de kernwaarden in onze praktijk: kennis, professionaliteit en vakmanschap, klantgerichtheid en persoonlijke betrokkenheid bij de behandeling van de verschillende dieren. Iedereen beschikt over zijn of haar eigen huisdieren en weet hoe belangrijk het is om de juiste zorg voor je dieren te verlangen en te krijgen wanneer dit nodig is. Dit zorgt ervoor dat onze kernwaardes verder gaan dan enkel woorden op papier.

Onze behandelmogelijkheden

We kunnen intern gebruik maken van de volgende technologieën om tot een diagnose te komen:

  • Röntgenologie
  • Bloedanalyses
  • Urine- en faecesonderzoeken
  • Bepaalde vormen echo’s

We werken nauw samen met het Dierenziekenhuis Groningen voor behandelmethodes die wij intern niet kunnen inzetten. Dit betekent dat in het geval van een doorverwijzing we in eerste instantie contact zullen hebben met het Dierenziekenhuis Groningen. Mocht dit ook niet mogelijk zijn in het Dierenziekenhuis Groningen, om welke reden dan ook, dan zal vaak een doorverwijzing naar een kliniek in de tweede lijn.

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.00 en van 12.45 – 17.30. Consulten kunnen worden ingepland tot 17.00, voor het afhalen van medicatie of andere producten kunt u langskomen tussen 13.00 – 17.30, tenzij anders aangegeven.

De praktijk is gesloten tussen 12.00 – 12.45 i.v.m. de lunchpauze.

Afspraak maken

Om de juiste zorg voor te kunnen dragen, werken wij alleen op afspraak. U kunt tijdens de openingstijden telefonisch een afspraak maken of langskomen. Ten alle tijden kunt u online een afspraak maken via onze website.

Hou er rekening mee dat online niet alle mogelijkheden worden weergegeven en dat er telefonisch meer mogelijk is. We houden ten alle tijden plekken open die gereserveerd zijn voor de dag zelf, om eventuele acutere problemen te kunnen behandelen.

Afspraak annuleren, te laat komen of niet komen opdagen op gemaakte afspraak

Wij sturen altijd een bevestiging van de gemaakte afspraken. Wij verwachten dat wanneer een afspraak niet door kan gaan, dit minstens 24 uur van te voren wordt doorgegeven. Aangezien dit niet mogelijk is voor maandag, verwachten wij dat het in dit geval direct om 08.30 telefonisch wordt doorgegeven aan ons. We plannen kostbare tijd in voor afspraken en ingrepen en hoe vervelend of onverwacht een situatie ook is, we kunnen minder andere mensen helpen door deze situaties.

In het geval u te laat bent, willen wij hiervan telefonisch op de hoogte worden gesteld.

Wanneer u niet komt opdagen op een gemaakte afspraak conform de verstuurde bevestiging, zullen wij 50% van de consultprijs in rekening brengen. Dit bedrag is hoger wanneer het om een ingreep gaat welke niet tijdig is afgezegd, afhankelijk van de tijd dier ervoor is ingepland. Vraag gerust naar deze kosten.

Betaling en kosten

Het is mogelijk om bij ons contant of per pin te betalen. De rekening dient direct na behandeling te worden voldaan. Het is niet mogelijk om te betalen aan de hand van een facturering, tenzij de financiën van u door een derde partij worden beheerd en er vooraf toestemming is verleend door de desbetreffende instantie, welke ons hier als dierenartsenpraktijk van op de hoogte stelt.

In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Dit kan alleen met een gegronde reden en wanneer wij hier vooraf mee instemmen.

Het is altijd mogelijk om een kostenraming op te vragen, zodat u een indruk heeft van de te verwachten kosten. Hierbij is het wel belangrijk om altijd in het achterhoofd te houden dat dit een inschatting is. Het kan blijken dat de kosten bij de daadwerkelijke behandeling afwijken van de indicatie. Een indicatie is dus niet leidend.

Telefonische bereikbaarheid

Dierenartsenpraktijk Beijum is op werkdagen geopend tussen 08.30 – 12.00 en 12.45 – 17.30. Het telefoonnummer waarop u ons kunt bereiken is 050 – 541 0740.

In de middagpauze zijn wij alleen bereikbaar voor spoedgevallen, via onze spoedtelefoon. Hier kunt u ons bereiken op 06 – 4070 4495.

We voorzien u van advies over de telefoon voor zover we kunnen. Wanneer de paraveterinairs twijfelen aan de situaties, worden deze altijd overlegd met de dienstdoende dierenarts. Dit kan ertoe leiden dat u hier later over wordt teruggebeld. Hou er rekening mee dat wanneer het dusdanig druk is, de dierenarts hier niet meer aan toe komt en het kan worden doorgeschoven naar de volgende dag. Wanneer er geen duidelijkheid aan de telefoon kan worden verkregen, zal het advies altijd zijn om langs te komen.

Parkeren en bereikbaarheid

Dierenartsenpraktijk Beijum is ook gunstig gelegen voor mensen die niet in de wijk wonen. Het is makkelijk bereikbaar via de ring, wanneer u Beijum binnentreedt via afslag 5 richting Beijum-Zuid. Wanneer u de weg volgt, zult u Dierenartsenpraktijk Beijum langs de hoofdweg vinden aan uw rechterzijde.

Tegenover de praktijk kunt u gratis parkeren. Hier is geen tijd aan gebonden.

Ook met het openbaar vervoer is de dierenartsenpraktijk goed bereikbaar. Lijnbus 4 stopt zowel bij  bushalte Sibrandaheerd, als bushalte Winkelcentrum West, beide op enkele minuten lopen afstand van de dierenartsenpraktijk.