• poes1

 • konijnen

 • honden

 • konijn-cavia

 • vogels

 • kat-hond

 • cavias

Vaccinatie honden

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld: ‘Is jaarlijks vaccineren echt nodig?’

JA

Uit recentelijk onderzoek is echter gebleken dat de beschermingsduur voor een aantal componenten uit de vertrouwde cocktail langer is dan 2 jaar.

Voor de ziekte van Weil (leptospirose) blijft de beschermingsduur van 1 jaar gelden. Hieronder ziet u het officiële vaccinatieschema. Echter door verschillende factoren als gezondheid, leeftijd, leefomstandigheden en infectierisico van de hond kan worden afgeweken van het schema. Vaccineren zal altijd noodzakelijk blijven. Het is echter een goede zaak om samen met ons kritisch naar het vaccinatieschema van uw hond te kijken.

Vaccinatieschema volwassen hond

LeeftijdLeptospiroseCocktailRabiësBesmettelijke hondenhoest
elk jaarDAPBeijumIn overleg
elke 3 jaarDAPBeijumDAPBeijum
pension/cursusDAPBeijum
buitenlandDAPBeijum

Cocktail: Distemper (hondenziekte), Hepatitis contagiosa canis, Parvo, Leptospirose.

Rabiës (hondsdolheid)
Wij vaccineren met de rabiësenting die 3 jaar geldig is. Wanneer u met uw hond naar het buitenland wilt, kunt u zich het beste ruim van te voren op de hoogte stellen van de invoereisen. Er geldt een minimum van 3 weken na de vaccinatie voordat uw hond een ander land binnen mag.

Besmettelijke hondenhoest

Een goede kennel stelt deze vaccinatie verplicht.

 • Neusdruppel-vaccinatie
  Deze vaccinatie wordt door ons standaard gebruikt. Hij kan 1 week voordat de hond het pension of kennel ingaat, of bijvoorbeeld op puppycursus, gegeven worden. Hij is 1 jaar werkzaam.
 • Injectie-vaccinatie
  Deze vaccinatie gebruiken wij niet standaard in de praktijk. Het is echter mogelijk deze te bestellen wanneer u dat zou willen. Indien de vaccinatie voor de eerste keer gegeven wordt, moet dit 1 maand voordat de hond het pension ingaat gebeuren. Na 3 weken moet hij namelijk herhaald worden. Deze vaccinatie is maar voor 3 maanden geldig.

Geldigheidsduur

Voor bijna alle vaccinaties geldt, dat wanneer ze niet binnen de juiste tijd opnieuw zijn gegeven, ze niet meer goed werkzaam zijn. Houd daarom goed bij wanneer het weer tijd is om uw hond te laten vaccineren. Dit staat vermeld in het paspoort. Verder hebben wij de service dat we u een herinneringskaart sturen wanneer uw hond weer aan de beurt is.

Gezondheid

Tijdens het bezoek voor de jaarlijkse vaccinatie wordt uw hond ook volledig onderzocht. Uw hond laten vaccineren is dus niet alleen goed voor de bescherming van de hond, maar er kunnen ook vroegtijdig ziektes ontdekt worden! Op deze manier kunnen we eerder ingrijpen en zal uw hond langer gezonder kunnen leven.